Suomessa seuratuin jääkiekko sarja on kotimainen SM-liiga, joka tunnetaan nykyään pelkästään Liigana. Kyseessä on Suomen jääkiekon miesten pääsarja, joka perustettiin jo vuonna 1975. Tämä korvasi vanhan SM-sarjan, jota oli pelattu vuodesta 1928 aina vuoteen 1975 asti. SM-liiga ei ole Suomen jääkiekkoliiton alainen. SM-liiga jaetaan viiteen lohkoon, joissa pelaa kolme joukkuetta. Jokainen joukkue kohtaa toisensa kahdesti kotona ja vieraissa. Näiden pelien lisäksi lohkojen sisällä pelataan erikseen kaksinkertainen sarja. Yhteensä joukkueet pelaavat pelkästään runkosarjassa jopa 60 ottelua. Ne joukkueet, jotka ovat sijoittuneet runkosarjassa sijoille 7-10, pääsevät pudotuspelikarsintoihin. Jatkoon näistä karsinnoista pääsee kahdella voitolla. Pudotuspeleissä taas vaaditaan neljä voittoa jatkoon pääsemiseksi. Suomen mestariksi valitaan se joukkue, joka on voittanut neljä ottelua finaalien aikana. Ne joukkueet, jotka hävisivät välierissä, pääsevät ottelemana pronssista. Suomalaisia joukkueita ovat muun muassa Ässät, Lukko, JYP, Ilves, Tappara, HPK, Kärpät ja HIFK. Vedonlyöntikohteita siis löytyy jokaiseen makuun. Suomessa SM-liiga vedonlyönti on erittäin suosittua. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kyseessä on Suomen seuratuin jääkiekkosarja.

Liiga

Liigan kasvava suosio Suomessa

Pelkästään nimestä voi jo päätellä, mikä laji on kyseessä. Suomessa SM-liiga on katsotuin, näkyvin, suurin ja veikatuin. Perheet saattavat yhdessä jännätä suosikkijoukkueidensa pelejä. Vaihtoehtoisesti kyseessä on yhden perheenjäsenen harrastus. Suomessa SM-liiga vedonlyönti on ollut viime vuosina suuressa kasvussa. Tästä voidaan kiittää vedonlyöntitoimistoja, ottelukohtaisia ennakkovedonlyöntikohteita ja totta kai myös livevedonlyöntiä. Liiga on Suomen ykkösliiga, jossa pelataan totta kai Suomen parasta jääkiekkoa. Pelit alkavat tyypillisesti syyskuussa ja jatkuvat siitä useamman kuukauden ajan. Samalla kauteen mahtuu maajoukkuetaukoja, joulutaukoja ja olympiatauot. Suomen liiga ei ole ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla yhtä suuri tuote kuin mitä se on Suomessa, jonka takia monet vedonlyöntisivustot tarjoavat mahdollisuuden lyödä vetoa esimerkiksi Mestiksessä. Etukäteen pelaajien on mahdollista päästä veikkaamaan voittajia ja mitalisteja. Perinteisesti pelaajien on myös mahdollista päästä lyömään vetoa pistepörssi voitoista ja kertoimista. Kannattaa tosin ottaa huomioon se, että ehdokkaat saadaan selville vasta liigan kynnyksellä. Luonnollisesti suurimmat ehdokkaat pistepörssin kärkeen tulevat neljästä kärkijoukkueesta. Kannattaa kuitenkin muistaa joskus lyödä vetoa yllättäjien puolesta, sillä silloin kertoimet ovat kohdillaan.

Vinkit – SM-liiga vedonlyönti

Suomalaisten sydämissä on tilaa niin jääkiekolle kuin veikkaamiselle. Suurin osa suomalaisista on harrasteveikkaajia. Harrasteveikkaajat usein valitsevat vetonsa enemmän tunnepohjalta kuin järjen avulla. Tämä ei suinkaan ole huono juttu, eikä sitä myöskään tarvitse hävetä. Mutta, mikäli tekee tunnepohjaisia vetoja, tulee kanssa varautua siihen, ettei luvassa välttämättä ole suuria voittoja. Kannattaa myös muistaa, ettei pelikassan suojelu mene edelle missään vaiheessa. Analyyttinen pelaaminen on mahdollista ja voi toimia vaikka ei ammattilainen olisikaan. Samalla omien voittoprosenttien nostaminenkin onnistuu. Pelaajana sinun tulee hyödyntää kotietu. SM-liigassa pelatessa kotikaukalo on aina kotikaukalo. Vaikka kotietu ei ole valtava, on se kuitenkin tilastollisesti hyvin merkittävä pitkällä tähtäimellä. Esimerkiksi kunnon puolesta tai paperilla heikompi joukkue usein löytää uutta virtaa kotikaukalosta ennakkosuosikkeja vastaan. Kun liiga pelit alkavat, tuputetaan sinulle paljon informaatiota eri medioiden avulla. Tässä vaiheessa kannattaa unohtaa kaikki yksittäiset tapahtumat kokonaan ja seurata ennemmin kokonaisuutta. Millainen joukkuekunto on ja miten joukkue on pärjännyt aikaisemmin? Sitten kannattaa myös muistaa karttaa harrastelijoiden vinkkejä. Koska SM-liiga vedonlyönti on monien mieleen, on luvassa informaatiotulva itseoppineilta “asiantuntijoilta”, jolloin esimerkiksi Twitteristä ja Facebookista löytyy kasoittain vinkkejä pelaamiseen. Totta kai joskus nämä vinkit osuvat oikeaan mutta ennemmin on suositeltavaa, että pelaajana teet omat analyysit ja kerroinarvioinnit. Tämä toki pätee siinä vaiheessa, kun haluaa pelata tosissaan mutta niin sanotut linkkivinkit voivat olla harrastelijoiden mieleen.